Shopping Cart (Login required)
software dev banner

Mjukvaruutvecklare - UX (Uppsala, Sweden)

31 January 2017

Vill du se din kod användas av forskare och läkemedelsutvecklare över hela världen? Biotage har en stark ställning som ledande utvecklare av instrument för life-science med hög kvalitet, genomtänkt funktion och inte minst väldesignade gränssnitt. Nu söker vi dig som vill vara med och förvalta det ryktet.

Du är Javautvecklare med inriktning mot användargränssnitt och intresse för design och användarvänlighet. Bredden bland våra produkter gör utvecklingsarbetet mångsidigt, och vi testar nya gränser varje dag. Vi jobbar i en kreativ projektform i tätt samarbete mellan FoU, Marknad, Service och Produktion i en internationell miljö. Stark kompetens inom hårdvara, mjukvara och kemi har varit avgörande för vår framgång, där du kan vara den som tar oss ännu längre.

Du kommer att planera och utveckla mjukvara till helt nya produkter, samt stödja och förbättra befintligt sortiment. Arbetet utförs i projektgrupper med medlemmar från andra discipliner såsom mekanik, elektronik och kemi. Du kommer även att skriva krav- och testspecifikationer, testa och verifiera kod. Jobbet är placerat på Biotage´s huvudkontor i Uppsala.

Vi söker dig som har

  • Högskoleexamen med inriktning mot mjukvaruutveckling.
  • Problemfritt tal och skrift i engelska och svenska
  • Minst två års dokumenterad erfarenhet av utveckling i Java
  • Minst två års dokumenterad erfarenhet av utveckling av användargränssnitt i modern webbteknik (HTML5, JavaScript och CSS) och tillhörande ramverk och bibliotek (Angular, Bootstrap, Sass/LESS)
  • Öga och starkt intresse för grafisk form och funktion
  • Driv för att leverera det bästa våra kunder har sett

Erfarenhet av app-utveckling, Java Swing och JavaFX är meriterande.

Är du en flexibel kodare som får energi av att jobba i framgångsrika team, och har en egen drivkraft att ta arbetet framåt, då kan vi trivas och växa tillsammans. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet i denna rekrytering.

Tjänsten är förlagd på heltid till vår FoU-avdelning i Uppsala.

Skicka din ansökan med CV till jobbet@biotage.com. Besök gärna vår hemsida www.biotage.com. Hör gärna av dig med frågor till vår avdelningschef för mjukvaruutveckling Anders Wessman på anders.wessman@biotage.com eller 0708-196623.

 

Biotage är ett globalt Life Science-företag med verksamhet inom tre områden - Organisk kemi, Analytisk kemi och Industriella produkter. Varje dag används Biotages produkter inom många olika verksamheter världen över, exempelvis i arbetet med att utveckla nya läkemedel och för att analysera prover från patienter på sjukhus, i rättsmedicinska laboratorier eller för analys av jord- och vattenprover. De används också för att till exempel ta bort oönskade ämnen från läkemedel under tillverkningen. 

Koncernen har cirka 300 anställda och kontor i Uppsala, Lund, Cardiff (Wales, UK), Charlotte (USA),Tokyo och Osaka (Japan), Shanghai (Kina) samt Seoul (Korea). Företagets egna produktionsanläggningar finns i Lund och Cardiff (Wales, UK).Biotages aktie är noterad på NASDAQ OMX Stockholms Mid Cap-lista och företaget hade en nettoomsättning på 610,5 MSEK år 2015.